Skip links

ANL Topoloveni

Obiectiv

Locuințe Colective S+P+4E

Locația

Oraș Topoloveni, Județ Argeș

Suprafața construită

771.54 mp

Suprafața desfășurată

2619 mp

Suprafața teren

3942,60 mp

Proiectant General: S.C. Ideal Proiect S.R.L.

Proiectant General: S.C. Ideal Proiect S.R.L.

Complexul de locuințe tip ANL conține 3 tronsoane alipite la unul existent. Ele sunt  compuse din câte un subsol tehnic, parter și 4 etaje. Fiecare tronson conține la parter câte două garsoniere şi două apartamente de două camere semidecomandate, iar la etaj una dintre garsoniere se mărește, transformându-se într-un al treilea apartament de două camere care servește etajele curente.

Toate locuințele de la nivelurile superioare parterului au acces din living la câte o terasă.În interior se poate observa faptul că bucătăriile sunt deschise, în relație directă cu zona de dining şi cu livingul. În acest fel relația dintre cele trei este fluidizată, iar trecerea se face succesiv fără bariere fizice.

Un alt motiv pentru care s-a adoptat această variantă este faptul că locuințele nu dispun de suprafețe foarte mari, astfel că se doreşte ca ele să fie confortabile, fără a fi compartimentate excesiv încât să pară înghesuite ci dimpotrivă. În funcție de dorințele fiecăruia, acestea se pot închide cu pereți ușori de gipscarton pentru a nu îngreuna construcția. De asemenea se pot adopta soluții care generează un design flexibile precum uși sau panouri glisante, care transformă spațiul în funcție de necesitățile de moment.

Fiind niște locuințe cu prețuri nu foarte ridicate, destinate în principal tinerilor, s-a avut în vedere eficientizarea utilizării spațiului încât să creeze un anumit grad de confort al locuirii chiar dacă suprafețele nu sunt foarte mari.

Accesează
Trage