Skip links

Studiu – observator atmosferic

Obiectiv

Studiu Observator Atmosferic 3D – RADO” D+P+1E+Etaj Tehnic

Locația

Oras Măgurele, Judet Ilfov

Suprafața Construită

320 mp

Suprafața Desfășurată

1230 mp

În cadrul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Optoelectrică-INOE de la Măgurele era necesară realizarea unei clădirii cu destinaţia de Observator Atmosferic. Acesta are ca scop poluarea aerului, densitatea norilor, temperatura şi umiditatea la înălţime şi alte aspecte care ţin de calitatea aerului.

Proiectul are un design modern şi a răspuns cu succes funcţiunii şi necesităţii utilizatorilor ei. La demisol este situat un garaj pentru laboratorul mobil al centrului de cercetare, spaţii utilitare, tehnice, anexe şi un laborator.

Accesul în clădire se realizează intrând într-un amplu hol de primire care are şi funcţiunea de spaţiu expozițional. Acesta este situat în imediata apropiere a unei săli de conferinţe de 86 de locuri şi a unui birou de relaţii publice. Tot acolo se află o librărie de unde se pot achiziţiona cărţi destinate domeniului ştiinţific de studiu al institutului.

Etajul este destinat în cea mai mare parte laboratoarelor şi echipamentelor ştiinţifice de studiu. Acestea au pereți vitraţi în întregime fapt necesar acestui domeniu de studiu.Tot aici se mai află o sală de şedinţe, o mică sală de curs, dar și o chicinetă.

Acest tip de laborator este unic în Sud-Estul Europei datorită echipamentelor de înaltă generaţie pe care le utilizează.

Deși nu am câștigat licitația pentru proiectarea clădirii, am fost contactați pentru Amenajare interioară tip „science center”.

Accesează
Trage