Skip links

Studiu Locuințe Colective Otopeni

Obiectiv

Locuinte Colective Otopeni S+P+4E+5,6 retrase

Locația

Oras Otopeni, Judet Ilfovlocuinte-colective-otopeni

Suprafața construită

438 mp

Suprafața desfășurată

2190 mp

Proiectant General: S.C. Arhis Design S.R.L.

Proiectant General: S.C. Arhis Design S.R.L.

Studiul face parte dintr-un complex de locuinţe colective cu confort ridicat aflat în  Otopeni.

Blocul are câte 20 de apartamente și un regim de înălțime de S+P+6, etajele 5 și 6 fiind destinate apartamentelor duplex.

Accesul se face de pe două laturi secundare din imediata apropiere a nodului de circulație verticală care conține două scări şi două lifturi și este poziționat central pentru o bună distribuție către cele 4 apartamente de nivel.

Fiecare apartament are 3 camere semidecomandate.

În zona de zi s-a optat pentru o dispunere funcțională modernă, renunțându-se la compartimentările clasice, accesul în apartament, livingul, barul, diningul şi bucătăria aflându-se într-o relație strânsă și neintermediată de pereți și uși care să tranșeze limite fizice clare. Această dispunere se caracterizează prin fluiditate și succesiune firească a dotărilor unei zone de zi.

La dorința utilizatorilor, datorită poziționării, bucătăria poate fi închisă total sau parțial, utilizându-se pereți ușori sau soluții ce conferă un design flexibil precum panourile glisante.

Accesul către zona de noapte în care se află și baia este delimitat printr-un hol închis oferindu-i-se în acest fel o intimitate mai mare.

Fiecare cameră are acces către o mică terasă cu excepția celor din cadrul apartamentelor duplex care beneficiază de terase mult mai spaţioase.

Designul exterior este modern , și exprimă o compoziție de volume îmbinate armonios. Fațadele principale se caracterizează prin utilizarea unor vitraje foarte mari la zonele de zi, pentru a se profita la maximum de lumina naturală.

Accesează
Trage